فرآیند طراحی لوگو

فرآیند طراحی لوگو

فرآیند طراحی لوگو های موفق و جذاب

لوگو در اولین ملاقات با مشتری یا کارفرما، مهم‌ترین چیزی است  که جلب توجه می‌کند بنابراین یک امر ضروری و حیاتی برای موفقیت یک برند در بازاریابی است. اگر در طراحی لوگو برند‌ی قوی و جذاب برای خود ایجاد نکنیم به سرعت در اقیانوس بازار رقبا سقوط خواهیم کرد.

یکی از برداشت‌های نادرست در دنیای کسب‌وکار این است که اگر محصول یا خدماتی خوب باشد، این باور وجود دارد که به سرمایه‌گذاری‌ اضافی در زمان و پول برای ارتقای آن محصول نیاز نیست؛ در حالی که لوگو علامت اصلی هویت برند، مهم‌ترین نماد و اساس استراتژی بازاریابی مؤثر است که ارتباط برند را با مخاطب هدف فراهم می‌کند. بدون هویت برند، حتی محصول باکیفیت بالا نیز ممکن است شکست بخورد.

مهمترین و اولین عنصر گرافیکیتبلیغاتی هر مجموعه ای لوگو ( نشانه ) آن می باشد که می تواند راه را برای دیگر موارد گرافیکی-تبلیغاتی هموارتر یا دشوارتر سازد.

فرایند طراحی لوگو

یکی از ویژگی‌های کلیدی لوگو، سادگی آن‌ است ولی این ممکن است توهم را به مشتریان بدهد که طراحی لوگو عملی ساده است و به چند ساعت کار نیاز دارد و برای این کار به مهارت‌های خاص، زمان یا تلاش زیادی نیاز نیست. این تصور کاملاً اشتباه است و چنین روشی برند سازی را به جایی نمی‌رساند. لوگو هم‌زمان هم باید ساده بوده و هم قابل تشخیص باشد.

طراحی لوگوی یک کار بسیار پیچیده است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • تعیین وظایف
  • تحقیق کاربر
  • تحقیق بازاریابی
  • جستجوی خلاقانه
  • انتخاب سبک طراحی
  • انتخاب پالت رنگ
  • آزمایش در اندازه‌ها و محیط‌ های مختلف
  • ایجاد یک راهنمای سبک طراحی برای تنظیم موارد درست و نادرست استفاده از لوگو و غیره
بیشتر بخوانید  ویژگی های لوگوی خوب

تجربه نشان می‌دهد لوگویی که در طراحی آن به کوچک‌ترین جزئیات توجه شده و به‌درستی آزموده شده است، سرمایه‌گذاری ارزشمندی برای آن شرکت محسوب می شود. به دلیل پیچیدگی فرآیند طراحی و رسیدن به نتیجه ی مطلوب بسیاری از شرکت‌ها در شروع کسب‌وکار خود، این وظیفه خطیر را بر عهده‌ی طراحان خبره گذاشته و فقط به آن‌ها اعتماد می‌کنند.

فرایند طراحی لوگو
فرایند طراحی لوگو

بررسی دقیق فرآیند طراحی لوگو

اساسی ترین مرحله طراحی این مرحله می باشد است که طراح باید تمام اطلاعات را از مشتری برای رسیدن به نتیجه مطلوب به دست آورد. اگر اهداف در ابتدا مشخص نشده باشند، فرآیند خلاقیت دچار آشفتگی می شود. نه‌تنها در طراحی لوگو بلکه در جریان برند سازی نیز برای رسیدن به نتیجه باید اهداف را از نقطه شروع به‌وضوح مشخص کنید. این بدان معنا نیست که اهداف در پایان مسیر بدون تغییر باقی خواهند ماند.

این لیست شامل مهم‌ترین نکات مورد نیاز برای تعیین  هدف طراحی کلی است:

  • ماهیت محصول
  • مخاطب هدف
  • هدف‌گذاری جغرافیایی (در صورت وجود)
  • کلمات کلیدی که نشان‌دهنده هویت شرکت، برند هستند
  • پالت رنگ ترجیحی
  • رسانه‌های احتمالی که لوگو در آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد
  • نیاز به سازگاری با هویت سازمانی موجود (در صورت وجود)
  • نوع ترجیح داده‌شده لوگو
  • ضرورت طراحی کاراکترهای نمایشی (mascot)

انواع لوگوها

لوگوهای شعاری: در این نوع لوگو پیام و شعار یک برند، برای بینندگان یادآوری می‌شود. مثلاً در لوگوی شرکت نوکیا با نزدیک شدن دو دست به یکدیگر، شعار « برقراری ارتباط » مشاهده می‌شود.

لوگوهای ترکیبی: این نوع لوگوها در برگیرنده تصویر و واژه که بیانگر نام تجاری شرکت است ، می‌باشد . لوگوی برند نایک یکی از نمونه های لوگوهای ترکیبی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید  طراحی لوگوی امبلم

لوگوهای تصویری: در این نوع لوگو تنها از یک تصویر برای مفهوم رسانی محصولات استفاده می‌شود. به عنوان مثال در لوگوی شرکت اپل تنها از تصویر یک سیب استفاده شده است.

لوگوهای متنی: در لوگوهای متنی که اصطلاحا به لوگوتایپ مشهورند، از چند حرف با اشکال خاص استفاده می‌شود، برای مثال در لوگوی شرکت کوکا کولا یا گوگل، حروف تشکیل دهنده این شرکت به شکل زیبایی و با رنگ‌های متنوعی در کنار هم چیده شده‎اند.

 نقش طراحی لوگو در تبلیغات برندها

لوگوها بیانگر فعالیت شرکت‌ها و به نوعی نشانگر برند سازمانی مؤسسات می باشند. نهادهای اقتصادی با ساخت لوگوها قصد دارند تا تبلیغات برند محصولات خود را به شیوه‎ای هوشمندانه انجام دهد. لوگوها با افول فروش محصولات یک شرکت فراموش نمی شود و برند محصولات برای همیشه در ذهن مصرف کنندگان باقی می‌ماند. بنابراین لوگوها باید طوری طراحی شوند که برند شرکت را در ذهن مصرف کننده حکاکی کنند. به این دلیل باید چندین راهکار در طراحی لوگو به کار گرفته شود تا تاثیر تبلیغات برند افزایش یابد.

راهکارهای طراحی لوگوهای تأثیرگذار

زیبایی در عین سادگی

یک لوگو در عین زیبایی باید طوری طراحی شود که مفهوم ‎رسان و عاری از پیچیدگی باشد بطوری که بیننده با دیدن آن، پیام را دریافت نماید.

نشانگر ویژگی‌های خاص و یونیک

لوگوهای هر شرکت باید متفاوت با لوگوی سایر شرکت‌ها باشد. قبل از طراحی باید لوگوهای سایر شرکتهای رقیب را مورد بررسی قرار داد و شباهت میان طراحی لوگو را بررسی کرد و سپس چیزی متمایز با آنها را طراحی شود. تقلید از لوگوی تجاری رقیبان به معنای تبلیغات برای شرکت‌های آنها می‌باشد.

نشانگر ارزش و جاذبه

شاید دیده باشید برندهای معروف از لوگوهایی استفاده می‌کنند که دارای جذابیت خاصی برای بینندگان دارد. استفاده از تکنیک‌های گرافیکی در طراحی لوگو نقش زیادی در تبلیغات برند دارد.

بیشتر بخوانید  طراحی لوگو حرف f

تغییر لوگو با گذشت زمان

لوگوها نیز با گذر زمان تغییر می‌کنند. لذا مدیران شرکت‌ها باید با توجه به تغییرات محیطی و پیشرفت‌های سازمان، اقدام به طراحی لوگوی جدید کنند. البته باید توجه داشت در صورتی که برند یک شرکت جای خود را در میان مصرف کنندگان باز کرده این امر ممکن است ریسک باشد و به کاهش مشتریان منجر شود. لذا اگر هم قرار است در طراحی لوگوی شرکت تغییراتی بوجود آید، باید به صورت جزئی و تدریجی باشد.

بهره گیری از رنگ‌های زیبا و متنوع

با توجه به اینکه رنگ در طراحی لوگو نقش مهمی را ایفا می‌کند، لذا توجه به انتخاب رنگ‏های زیبا اهمیت دارد. رنگ باعث جذب نظر بینندگان و در نتیجه تبلیغات مؤثرتر برای برند محصولات می‌شود. انتخاب رنگ باید با توجه به سن، جنس و شاخص‌های فرهنگی مصرف‎ کنندگان صورت بگیرد. برای مثال اگر شرکت شما مربوط به محصولات آرایشی می‌باشد، بهتر از رنگ آبی استفاده کنید. آبی نماد آرامش است. همچنین اگر محصولات شما مرتبط با کودکان می‌باشد، رنگ های شاد مثل صورتی، جذابیت بیشتری را به لوگو می‌بخشد.

استفاده از تصاویر متناسب با فعالیت و یا نام شرکت

تصاویری که برای طراحی روی لوگو استفاده می‌شوند، باید متناسب با فعالیت و یا نام شرکت باشد. استفاده اشکال هندسی در طراحی لوگو به معنای القای مفاهیم خاصی برای مصرف کنندگان می‌باشد. برای مثال دایره بیانگر برقراری ارتباط، تکامل، امنیت می‌باشد و لوگوهای مثلثی دربرگیرنده مفاهیمی چون قدرت، نظم و تعادل می‌باشند.

افکار خود را به اشتراک گذارید