اصول طراحی گرافیک

طراحی گرافیک

جهت مشاوره تماس بگیرید

طراحی گرافیک چیست؟

از نظر فنی می توانیم بگوییم که طراحی گرافیک یعنی هنر ارتباط بصری از طریق عکس های متنی، نمادها و کارهای هنری که وظیفه انجام آن به عهده ی یک طراح گرفیک می باشد ؛ در واقع طراحی گرافیکی زمانی پدید آمد . از آن سخن گفته شد که این افراد توانایی های خود را با ما به اشتراک گذاشتند. باید بگوییم که طراحی گرافیک چیزی نیست که در سالهای اخیر بوجود آمده باشد بلکه در گذشته نیز وجود داشته است . اما امروزه به اوج شکوفایی خود رسیده است.

طراحی گرافیکی هویت بصری

یک برند، رابطه مستقیم بین یک کسب و کار یا سازمان با مخاطبان آن است.هویتِ یک برند، نحوه ی برقرای ارتباط برقراری یک سازمان با شخصیت، لحن و ذات،همینطور خاطرات، احساسات و تجربه هایش است. طراحی گرافیک هویت بصری، دقیقاً به این شکل است:عناصر بصری هویت برند که به عنوان وجه ی یک برند در برقراری ارتباط باخصوصیاتی نامشهود از طریق تصاویر، اشکال و رنگ ها، عمل می کند.

 

طراحی گرافیک چیست

کار اصلی یک طراح گرافیک

طراحان گرافیک، مفاهیم بصری را با استفاده از نرم افزار کامپیوتری و یا دست ایجاد می کنند. آنها با این کار سعی دارند تا ایده های الهام بخش خود را پیاده سازی کنند و در اطلاع رسانی و ارتباط با مصرف کنندگان و زیباسازی دنیای پیرامون استفاده کنند. آنها طراحی  و توسعه هویت بصری شرکت ها و موسسات و کسب و کار های بزرگ و کوچک در اختیار دارند. خلق دنیایی زیبا از رسالت های یک طراح گرافیک است.

بیشتر بخوانید  طراحی لوگو در اردبیل

شاخه های طراحی گرافیک

شاید جذاب ترین شاخه های رشته طراحی گرافیک برای یک نقاش، تصویر سازی باشد.مصور سازی و یا همان تصویر سازی یا ایلستراسیون، از گرایش های نقاشی در حیطه ی گرافیک است. ایلستراتور با توجه به تکنیک های مخصوص، در زمینه طراحی، به موضوعاتی که به نوعی با گرافیک در ارتباط هستند، میپردازد. همانند طراحی کتاب کودک.تصویر تجسم یافته هر پدیده و کار تصویرگر تجسم نمودن یک پدیده و یا موضوعبه وسیله.تصویر برای نمایش بهتر فضای مطالب و در نهایت برای درک بهتر آن است.هدف اصلی یک مصورساز یا یک طراح ایلوستراسیون، راهنمایی بینندگان درباره مطالبی استکه فهم ویا تجسم آن از طریق نوشتن و یا گفتار مشکل می باشد.

طرح و تصویر

طرح، نقش آرم و نوشتار، بر روی اوراق یکی از عوامل مهم تحریک حس بصری، با استفاده از تصویر کار سختی نیست. در طراحی گرافیک هستند، تمامی عوامل موثردر طراحی، همانند خطوط نقوش، تصاویر اعم از عکس،تصویر سازی و سبک طراحی به صورت مجزاو در کنار هم در ساختن تشخیص مورد نظر موثراند. بسیاری از اوراق با موضوع متشابه در طرح های مختلف از نظر فرم به کار رفته، ارائه می گردند،در این صورت مصرف کنندگان از روی طرح و نقش آنها که به نوعی نشان تبدیل شده اند .

ترکیب بندی

راهنمایی دستور برای سواد بصری مهمترین گام در حل یک مسئله بصری و یا ترکیب بندی آن است. رسیدن به معنای مورد نظر در یک عبارت تصویری بستگی زیادی به نوع ترکیب بندی آن ها دارد.

علاوه بر آن ترکیب بندی یک اثر در جلب توجه بیننده، نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. کسی که می خواهد از راه تصویر با دیگران ارتباط برقرار کند، در این مرحله  بسیار مهم از کارش بیش از هر مرحله  دیگری می تواند بر کارش نظارت کامل داشته باشد،  چرا که او برای القای منظورش از بهترین موقعیت برخوردار می باشد.

بیشتر بخوانید  طراحی لوگو در مشهد

 

طراحی گرافیک

طراحی کارت

سربرگ و پاکت باید به این نکته توجه کرد که نوشته ها نباید با عناصر دیگر تداخل داشته باشند.قطع کارت ویزیت  باعث می شود که فضای بسیار محدودی برای رساندن سریع اطلاعات نیز وجود داشته باشد. باید از نوشته به طور خلاصه، مفید و قابل انتقال بهره مند شد.قرار نگرفتن درست نوشته ها در صفحه و حجم بسیار زیاد مجموعا نازیبایی آنها، مشتری را سردرگم می کند و باعث می شود که افراد متوجه خدمات شرکت نشوند و نگاه کردن به آن باعث آزار چشم گردد. وجود نوشته های نا متعادل و نازیبا و قرار نگرفتن آنها در جای صحیح ست اداری به یکی از عوامل شکست و ناموفق بودن در طراحی آن ها می باشد.

اهمیت طراحی گرافیک

بعد از اختراع کامپیوتر و ورود آن به زندگی بشر، تقریبا اغلب مشاغل دستخوش تغییر شدند. دنیای گرافیک نیز از این تغییرات بی‌ بهره نماند. امروزه آغاز عصر طراحی گرافیک را با تولد کامپیوتر همسو و موازی می‌ دانند. هر چقدر دنیای فناوری و تکنولوژی پیشرفته‌ تر شد، کارهای گرافیکی با ظرافت و دقت بیشتری منتشر شدند. با افزایش دسترسی مردم جامعه به چنین فناوری‌هایی، زمینه آشنایی آن‌ها با دنیای طراحی و گرافیک بیش از پیش میسر شد و علاقه مندان بیشتری پیدا کرد.

گرافیک به دلیل تحریک احساسات افراد مختلف و انتقال پیام‌های متنوع به شیوه‌ای خلاقانه یکی از بخش‌های مهم و جدا نشدنی صنعت تبلیغات و بازاریابی محسوب می‌شود. کاربردهای گرافیک بسیار متنوع است. تعدادی از این کاربردها عبارتند از:

  • لوگو
  • صفحه‌ آرایی مجله و کتاب
  • نشانه‌ ها و علائم
  • وب‌سایت‌ ها و اپلیکیشن‌ های موبایل یا کامپیوتر
  • طراحی کارت ویزیت
  • ست‌های اداری
  • بسته‌ بندی و برچسب محصولات
  • جلد کتاب‌ ها و مجلات
  • اینفوگرافیک‌ ها
  • رابط کاربری نرم‌افزار ها
  • طراحی پوستر و اعلامیه
بیشتر بخوانید  وب برندینگ چیست ؟

افکار خود را به اشتراک گذارید