طراحی لوگو معماری

طراحی لوگو معماری

طراحی لوگو معماری

برای طراحی لوگو معماری باید بدانید که به این دلیل که معماری یک حوزه بسیار رقابتی می باشد، مستلزم استفاده کردن از ذوق هنری بسیاری می باشد. لوگو معماری به این علت که با صنعت های مختلفی همچون ساخت و ساز، طراحی دکور و دکوراسیون داخلی مرتبط می باشد، از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و لازم است به صورت حرفه ای انجام گیرد.

شرکت های معماری لازم است این اطمینان را حاصل نمایند که لوگوی آن ها حس اعتماد و اهداف شرکت را به بهترین شکل ممکن به مشتریان انتقال خواهد داد. به دلیل اهمیت طراحی در این حوزه، در این مقاله از سایت استودیو طراحی هنرمند به بررسی تخصصی آن می پردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

خلاقیت در طراحی لوگو معماری

از آن جایی که استفاده از خلاقیت در این نوع کسب و کار بسیار با اهمیت تلقی می شود، به کار گیری این عنصر به همراه ایده های ذهنی خازق العاده در طراحی لوگو معماری هم حرف اول را می زند. از این رو نباید از دیگر لوگوهای معماری کپی برداری گردد. طراحی لوگو حرفه ای در این حوزه مستلزم رعایت نکته هایی است که در ادامه به صورت مفصل آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

طراحی لوگو و لوگو تایپ عابدی
طراحی لوگو و لوگو تایپ عابدی

اصول طراحی لوگو معمارری

در حالت کلی باید اشاره نمود که اصول طراحی لوگو حرفه ای برای طراحی لوگو مشاغل و تجارت ها یکسان می باشد. از این رو، برای طراحی لوگو معماری لازم است اصول زیر رعایت گردد:

  • ساده بودن طراحی لوگو
  • انتقال پیام برند به مخاطب از طریق عناصر لوگو
  • انتخاب رنگ مناسب در طراحی لوگو
  • هماهنگی بین فونت و نماد لوگو
  • متمایز و جذاب بودن

برای اینکه بتوانید یک طراحی لوگو معماری حرفه ای انجام دهید، فقط در نظر گرفتن این اصول اولیه کافی نیست بلکه شما باید:

  1. بازارهای گوشه یا نیچ مارکت را دریابید
  2. پیام صحیح برندینگ را دریافت کنید
  3. رنگ های مناسب را انتخاب کنید
  4. از سبک حروف سفارشی استفاده نمایید
  5. لوگو را ساده طراحی کنید
  6. از تقارن و تناسب لوگو اطمینان حاصل کنید
  7. مقیاس پذیر و تطبیق پذیر بودن لوگو را فراموش نکنید
  8. از فضای منفی بهره گیرید

چرا طراحی لوگو معماری باید حرفه ای باشد؟

امروزه، تعداد زیادی شرکت وجود دارند که خدمات معماری ارائه می‌ دهند. تقریباً هر نوع پروژه ساخت و سازی به این خدمات نیاز دارد. اما رقابت شدید در این صنعت، شرکت‌ ها را مجبور می‌ سازد تا خدمات خود را به صورت برنامه‌ ریزی شده به بازار عرضه کنند. آن ها باید استراتژی‌ های بازاریابی متنوعی را برنامه‌ ریزی کنند که برای مشتریان و مخاطبان جذاب باشند.

با این حال، تمامی این شرکت‌ ها در ابتدا به یک طراحی لوگو حرفه‌ ای و به یاد ماندنی در حوزه معماری نیاز دارند که هویت برندشان را به خوبی نشان دهد. لوگوی یک شرکت معماری تنها برای نشان دادن هویت و شناخته شدن نیست. بلکه باید تصویری از خدمات ارائه شده توسط شرکت را نیز به ارمغان بیاورد.

بیشتر بخوانید  شناخت انواع سبک های لوگو

علاوه بر این، لوگو باید به گونه‌ ای طراحی شود که مشتریان را در مورد کیفیت خدمات قانع کند. از طریق رنگ، تایپوگرافی و سایر عناصر، یک لوگو قادر است پیام خاصی را به مخاطبان منتقل کند. در واقع، این عناصر قدرت شرکت را نشان می‌ دهند. بنابراین، در طراحی لوگوی معماری باید از تمامی این عناصر به درستی استفاده شود تا بتواند در میان رقبا تمایز ایجاد کند.

اهمیت طراحی لوگو در صنعت معماری

در سال‌ های اخیر، تجارت معماری شاهد رشد چشمگیری بوده است. بر اساس گزارشات، صنعت معماری در آمریکا با رشد سالانه 5.3 درصدی، بیش از 43 میلیارد دلار درآمد تجاری را به دست آورده است. علاوه بر این، بیش از 72339 کسب و کار جدید در این حوزه تشکیل شده است.

این آمار نشان می‌ دهد که رقابت بین شرکت‌ های جدید و شرکت‌ های سابق در این صنعت بسیار فشرده است. به همین دلیل، شما باید برای بازاریابی خدمات معماری خود ایده‌ ای منحصر به‌ فرد را پیگیری کنید. طراحی یک لوگو معماری حرفه‌ ای، بدون شک، به شما کمک خواهد کرد تا پیام منحصر به‌ فرد و مفید خود را به مشتریان هدف انتقال دهید.

پیام مشاغل معماری برای مشتریان چیست؟

قبل از شروع به طراحی لوگو، مهم است که پیام برند خود را به دقت شناسایی کنید. باید به صورت واضح و مختصر پیام خود را در یک یا دو جمله بیان کنید تا طراح بتواند ایده‌ ای روشن از آنچه شما می‌ خواهید، دریافت کند. برای ایجاد یک هویت تجاری قوی و طراحی لوگوی معماری منحصر به‌ فرد، سادگی بسیار مهم است. در طراحی لوگو ساده، باید تمام عناصر اضافی را حذف کنید و فقط به آنچه کافی است برای جلب توجه مشتریان و انتقال پیام شما. لطفاً توجه داشته باشید که هر رنگ، خط، شکل، نماد، فونت و عنصر اضافی دیگری می‌ تواند طرح را پیچیده کند و به نتیجه سردرگمی مخاطبان منجر شود. در واقع، لوگو های پیچیده ممکن است از جذب مخاطبان به کسب و کار شما بازدارنده باشند.

طراحی لوگو استودیوی معماری شیک آرا
طراحی لوگو استودیوی معماری شیک آرا

نکاتی که باید در طراحی لوگو معماری رعایت کنید

با در نظر داشتن نکته های زیر در طراحی لوگو معماری می توانید موفقیت مجموعه خود را در بازار رقابتی حرفه معماری تضمین نمایید:

بازار های گوشه یا نیچ مارکت را دریابید

قبل از شروع طراحی لوگو معماری، نیچ مارکت را در نظر داشته باشید. با توجه به گستردگی رشته معماری و وجود چندین زیرشاخه، از جمله طراحان داخلی، معماری طراحی سبز، معماران محوطه‌ سازی و معماران صنعتی، باید تمام نیچ مارکت‌ ها را در نظر بگیرید. زیرا طراحی شما ممکن است با زمینه‌ ای از معماری که شما در آن فعالیت می‌ کنید، سازگاری نداشته باشد.

بیشتر بخوانید  انتخاب فونت برای لوگوتایپ

پیام صحیح برندینگ را دریافت کنید

هر کسب و کاری که به صورت حرفه‌ ای اداره می‌ شود، دارای پیامی برای مشتریان هدف خود است. در حوزه معماری نیز، شما باید درک کنید که پیام دقیق برندینگ چه عواملی را شامل می‌ شود و چگونه آن را به مخاطبان منتقل کنید.

اگر شما نتوانستید به‌ طور کامل این پیام را درک کنید، می‌ توانید با مشتریان صحبت کرده و پیام را به دست آورید. زمانی که طراحی لوگوی معماری به پایان می‌ رسد، باید پیام مورد نظرتان را از طریق رنگ‌ ها، حروف و دیگر عناصر به خوبی نشان دهد. در غیر این صورت، باید از ابتدا طراحی را شروع کنید.

اهمیت پیام انتقالی از طریق لوگو این است که مخاطبان و مشتریان شما احتمالاً بر اساس آن پیام تصمیم به خرید می‌ گیرند. این پیام، مشتریان را ترغیب به خرید می‌کند و به آن ها انگیزه می‌ دهد.

رنگ های مناسب را انتخاب کنید

یکی از موارد مهم که باید در طراحی لوگو معماری به آن توجه کنید، انتخاب رنگ‌ ها است. اگر شرکت شما تازه‌ کار است، در انتخاب رنگ‌ ها آزادی عمل دارید. اما باید با دقت آن ها را انتخاب کنید. هنگام در نظر گرفتن رنگ‌ ها در طراحی لوگو معماری، باید بدانید که این عنصر در برانگیختن احساسات مخاطبان یا مشتریان بسیار مهم است. یک نکته مهم دیگر استفاده از حداقل رنگ‌ بندی است. بهتر است بیش از یک یا دو رنگ انتخاب نکنید. مگر اینکه در طرح شما استفاده از چند رنگ ضروری باشد.

از سبک حروف سفارشی استفاده نمایید

همچنین، استفاده از سبک حروف سفارشی می‌ تواند به طراحی لوگوی منحصربفرد کمک کند. انتخاب تصادفی حروف ممکن است به طراحی لوگو آسیب برساند. به یاد داشته باشید که با استفاده از سبک حروف سفارشی، می‌ توانید زیبایی خاصی به لوگوی خود ببخشید. در خدمات معماری، معمولاً با باریک‌ بینی‌ ها و پیچیدگی‌ هایی روبرو هستیم. بنابراین، با در نظر گرفتن سبک و زیبایی شناسی، حروف مناسبی را برای طراحی لوگوی معماری انتخاب کنید. در حال حاضر، در وب سایت‌ ها، حروف کلیشه‌ ای بسیاری در دسترس هستند، اما برای طراحی یک لوگوی ساده و حرفه‌ ای، بهتر است از آن ها استفاده نکنید. به جای آن، از طراح گرافیک خود بخواهید که از سبک حروف سفارشی استفاده کند.

لوگو را ساده طراحی کنید

سادگی یکی دیگر از نکات بسیار مهم برای یک لوگوی به یادماندنی است. این بدان معنا است که مخاطب در نگاه اول، پیام لوگو را دریافت کند. اگر طرح نیاز به توضیح داشته باشد، معمولا خطایی از سوی طراح رخ داده است. مخاطبین نمی خواهند که زمان ارزشمند خود را صرف رمزگشایی یک طرح پیچیده نمایند. پس باید با طراحی لوگو ساده دامنه توجه آنها را کاهش دهید. شما می توانید برای طراحی لوگو معماری، رویکرد مینیمالیستی را در پیش گیرید. با این روش طراحی می توانید تمامی موارد اضافی رنگ، حروف، تصویر، نمادها و… را از بین ببرید و فقط عناصری را حفظ کنید که به اندازه کافی پیام برندینگ شما را انتقال می دهند.

بیشتر بخوانید  طراحی لوگو حرف f
طراحی لوگو و لوگوتایپ هلدینگ قاره
طراحی لوگو و لوگوتایپ هلدینگ قاره

از تقارن و تناسب لوگو اطمینان حاصل کنید

تقارن و تناسب برای طراحی یک لوگو حرفه ای بسیار مهم هستند. اما طراحان اغلب به این نکته توجهی نمی کنند و در نتیجه افراد با دیدن یک لوگوی نامتقارن گمان می کنند که مشکلی با در طراحی آن وجود دارد. اگر یک عنصر در طراحی لوگو معماری با عنصر دیگر مطابقت نداشته باشد، کل مفهوم آن خراب می شود. در واقع این دو عنصر برای ایده های طراحی گرافیکی بیشتر حائز اهمیت هستند.

لوگو باید مقیاس پذیر و تطبیق پذیر باشد

اکثر مشتریان همیشه طراحی لوگو را بسیار با دقت در نظر می گیرند. مثلا لوگویی که روی بیلبورد ظاهر می شود باید بسیار بزرگ به نظر برسد. به همین ترتیب، لوگو روی یک کالای تبلیغاتی مثل خودکار، بسیار ریز به نظر می آید. در هر دو مورد، جزئیات لوگو باید به خوبی مشخص باشند.
طراحی لوگو معماری باید به گونه ای انجام شود که تطبیق پذیر باشد و در تمامی پلتفرم های آفلاین و آنلاین عالی به نظر برسد. لوگو نباید به گونه ای باشد که در تبلیغات روزنامه خوب به نظر برسد و در مقابل در وب سایت یا صفحات رسانه های اجتماعی جلوه خوبی نداشته باشد.

از فضای منفی بهره گیرید

گرچه فضای خالی جزء اساسی هر لوگو نیست اما نباید از اهمیت آن چشم پوشی کرد. بسیاری از لوگو مانند لوگوی FedEx از طراحی های افسانه ای برای استفاده از فضای منفی استفاده کرده اند. فضای منفی عبارت است از ناحیه خالی میان دو عنصر طراحی.
یک طراح با تجربه در طراحی لوگو معماری می تواند به گونه ای هوشمندانه از این فضا برای ساختن هویت تجاری بهره گیرد. همانطور که در لوگوی FedEx مشاهده می کنید پیکان بین حروف E و X پنهان شده است. با این حال عنصر فضای اضافی باید به عنوان یک ایده طبیعی در لوگوی شما ظاهر شود در غیر این صورت لوگو عجیب و بی معنی به نظر خواهد رسید.

نتیجه گیری

معماری امروزه از جمله کسب و کار هایی است که به دلیل رقابت بالا در میان همکاران نیازمند توجه بالا می باشد. با طراحی لوگو معماری درست و اصولی و داشتن یک لوگو به یادماندنی می توانید حرفه ای بودن خود را به نمایش بگذارید. همچنین اهمیت شما به کسب و کار و پروژه های شما از میزان اهمیت دادن شما به لوگو معماری خود مشخص می شود. چون می توان گفت که لوگو شما ویترین شما می باشد.

افکار خود را به اشتراک گذارید